Mediation

Wat is mediation?

De term 'mediation' duikt steeds vaker op. Maar wat betekent het eigenlijk? Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Daarbij begeleidt een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de communicatie en onderhandelingen tussen partijen in een geschil.

Het doel van mediation

Het doel van mediation is de werkelijke belangen van partijen op tafel brengen zodat partijen samen tot een besluit komen dat voor beide bevredigend is. Hierdoor worden eindeloze juridische procedures voorkomen. Alhoewel de Engelstalige term 'mediation' nieuw is, is het ook in ons land al sinds de zestiende eeuw een begrip. Toen behandelde de Leidse Vredemakers zaken voordat de rechter er aan te pas moest komen. Zo'n vredemaker kennen wij tegenwoordig als de kantonrechter.

Laat Mediationmark u helpen!

Heeft u te maken met een geschil waar u niet uitkomt? Of wilt u een langslepend conflict voorkomen? Laat Mediationmark u helpen. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van Mediationmark

Mediationmark – Samenwerken naar een oplossing.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.